Amsterdam,
09
oktober
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Design democracy

CBRE ontwerpt hedendaagse agora voor Workspace Design Show

Media Contact: Irene Martini

Voor de Workspace Design Show die dit jaar op 11 en 12 oktober plaatsvindt in de RAI Amsterdam, heeft CBRE in opdracht van Workbrands ‘Square One’ ontworpen. Het design van CBRE is geïnspireerd door het oude stadsplein in Griekenland, de Agora. Als epicentrum van de ontwerpdemocratie, een plek voor veel verschillende discussies over uiteenlopende onderwerpen, geeft het een passende invulling aan de ruimte voor de paneldiscussies van de designshow.

Square One is ontworpen als platform voor zinvolle interactie en dialoog. De indeling van de ruimte is zorgvuldig ontworpen om betrokkenheid te bevorderen.  Het open ontwerp met een centraal middelpunt moedigt mensen aan om bij discussies aan te sluiten en hun gedachten te delen. Zoals een vallei omringd door heuvels, bouwen de podiumelementen en stoelen van verschillende hoogten zich op naar de randen van de ruimte toe. Deze opbouw geeft intimiteit en focus naar de dialogen en gesprekken in het midden.

Centerpiece
Het middelpunt van de gemoderniseerde agora is een tafel die is gegenereerd door kunstmatige intelligentie. Een statement die symbool staat voor de innovatieve wereld van vandaag. Workbrands, de gastheer van deze ruimte en maker van circulaire werkruimtes, wil bezoekers met het ontwerp van deze tafel aanmoedigen na te denken over de duurzame toekomst van ruimtelijk ontwerp. De omringende wandelementen geven definitie aan de ruimte. De groen gepixelde, door de natuur geïnspireerde omgeving symboliseert wederopbouw, natuurlijk evenwicht en hoop.

Circulair
Om de ecologische voetafdruk te minimaliseren, worden de ingezette elementen na de show opnieuw gebruikt. Het meubilair, afkomstig van Workbrands, is uit de huidige markt gehaald en opnieuw gestoffeerd om tijdens en na de show een nieuw leven te krijgen. Voor een beleving die ertoe doet, bouwde Gielissen het podium waarmee de moderne agora tot leven komt.

Workspace Design Show brengt de Benelux-gemeenschap voor werkplekinterieur samen om de werkplekbeleving van de toekomst te verkennen. Het evenement vindt plaats op 11 en 12 oktober 2023 in de RAI in Amsterdam. Op het programma staan Workspace design Talks en een Occupiers forum. Onder de bevestigde sprekers zijn Ayca Dogan, Head of design en Ramon Breijen, creative director bij CBRE.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Gerelateerd nieuws

25
januari
2024
| 10:10 Europe/Amsterdam
Het komende jaar ontstaat er weer meer dynamiek op de vastgoedmarkt. In 2024 bedraagt het verwachte beleggingsvolume in commercieel vastgoed €9,5 miljard. Deze stijging van ruim 18% markeert het omslagpunt naar groei. Dat blijkt uit het vandaag
20
november
2023
| 08:34 Europe/Amsterdam
Uit nieuw onderzoek van CBRE blijkt dat de private Nederlandse huurwoningvoorraad met 13% zal dalen, als gevolg van beleids- en wetswijzigingen die het investeringsklimaat ernstig beïnvloeden. Ondanks de inspanningen van de Rijksoverheid om
31
oktober
2023
| 09:08 Europe/Amsterdam
Inmiddels is het ruim drie jaar geleden dat Nederlanders met een kantoorbaan verplicht thuis moesten werken vanwege de coronapandemie. Ondanks dat kantoorwerkend Nederland nog altijd 65% meer thuiswerkt dan in 2019, is zichtbaar dat medewerkers én
23
oktober
2023
| 08:00 Europe/Amsterdam
De coronapandemie betekende voor veel bedrijven een razendsnelle overstap naar thuiswerken. Nu bedrijven weer volop vooruit kunnen, vragen veel ondernemers zich dan ook af hoe zij hun kantoor het beste kunnen afstemmen op hun vorm van hybride