Amsterdam,
26
maart
2024
|
14:59
Europe/Amsterdam

Herfinanciering locatie Dichterskwartier van Anders Invest Huurwoningen Fonds door Rabobank

Media Contact: Irene Martini

Anders Invest heeft één van haar woningportefeuilles bij de Rabobank geherfinancierd. De recent opgeleverde ‘Dichterskwartier” portefeuille bestaat uit 196 huur- en 24 koopwoningen, gelegen in de wijk Stadsdennen nabij het centrum van Harderwijk. De woningen worden verhuurd in het gereguleerde en middensegment, voor beide woningtypen overtrof de vraag vanuit woningzoekenden vele malen het aanbod. In korte tijd zijn alle beschikbare appartementen verhuurd en is het wooncomplex inmiddels volledig bewoond. De ‘Dichterskwartier’ woningportefeuille maakt deel uit van het Huurwoningenfonds van Anders Invest. Dit fonds richt zich op kleine huishoudens in economisch sterke regio’s van Nederland en richt zich op zowel jongeren als ouderen. Het fonds omvat inmiddels 1.300 appartementen. Anders Invest opereert onder het eigen huurwoninglabel ‘Wij Wonen’, waarbij het bevorderen van sociale cohesie onder huurders centraal staat. 

Johan van Renselaar bij Anders Invest; “Ondanks alle (recente) maatregelen die beleggingen in huurwoningen negatief beïnvloeden, blijft ons inziens een investering in huurwoningen een verantwoorde belegging met een prima lange termijn perspectief. Dit nieuwbouwproject was voor ons een uitgelezen kans om ons marktaandeel in de residentiële sector te vergroten. Zeker in Harderwijk met haar regionale aantrekkingskracht en groei-ambities. Het Rabobank-team heeft ons de juiste combinatie van financiële zekerheid en structurele flexibiliteit kunnen bieden die we nodig hebben om deze investering effectief te beheren.” 

Yüksel Yildirim, direcor bij CBRE Debt & Structured Finance; “Het was een groot genoegen om aan deze deal te werken. Samen met Anders hebben we de markt verkend om de beste financiële oplossing te vinden. Na een grondige analyse hebben we Anders Invest de best mogelijke financieringsoplossing geadviseerd. In nauwe samenwerking met Anders Invest en Rabobank hebben we het proces op een strakke en efficiënte manier doorlopen en afgesloten.” 

Kees Goemans, Accountmanager Grootzakelijk bij Rabobank: “We zijn trots en dankbaar dat we hebben mogen bijdragen aan de financiering van dit toekomstbestendige woningenproject “Dichterskwartier”. In nauwe samenwerking met het Anders Invest Huurwoningenfonds en CBRE Debt & Structured Finance hebben we de juiste financiële oplossing gevonden om dit project te realiseren. 
Dit project gaat niet alleen over vastgoed, maar ook over duurzaamheid en het bevorderen van de doorstroming op de woningmarkt. Bovendien kunnen meer mensen passend wonen dichtbij belangrijke voorzieningen. Als coöperatieve bank willen we een actieve bijdrage leveren aan een duurzame woningmarkt. Deze woningen zijn ontworpen met het oog op energiezuinigheid, comfort en levenskwaliteit. Ze zijn voorzien van moderne technologieën en materialen die de impact op het milieu minimaliseren en tegelijkertijd het wooncomfort maximaliseren. Denk aan zonnepanelen, WKO-systeem en slimme energiebeheersystemen. Het is daarmee niet alleen een financiële transactie, maar ook een bijdrage aan een betere wereld.” 

Voor deze transactie trad CBRE op als exclusieve debt advisor voor Anders Invest.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.Anders Invest

CBRE Debt & Structured Finance maakt deel uit van CBRE en is een gespecialiseerde divisie die een breed scala aan financieringsvormen regelt, voor een zeer diverse groep klanten en voor een groot aantal verschillende soorten activa. Het pan-Europese, 50 man sterke team sluit jaarlijks circa 8 miljard euro aan financieringen af via lokale teams in 11 landen.

Anders Invest
Anders Invest is anders. Anders Invest investeert voor de lange termijn in Nederlandse industrie, Food & Agri sector en (zorg)vastgoed. In het industriefonds vinden MKB bedrijven uit voornamelijk de maakindustrie een plek. In het Food & Agri fonds zitten productie en handelsondernemingen uit de gehele "farm to fork" keten. In de vastgoedfondsen heeft Anders Invest huur- en zorgwoningen in haar portfolio, met een focus op de mogelijkheid voor sociale cohesie. Anders Invest investeert met eigen middelen en met geld dat door derden aan Anders Invest is toevertrouwd. Anders Invest werkt met een lange-termijn focus, hands-on en waarden-georiënteerd.

Rabobank
Rabobank is een coöperatieve bank die innovatie, groei en verduurzaming omarmt en investeert in het samen bedenken van oplossingen waar iedereen beter van wordt: de klant, de buurt en de wereld. Dat doet ze niet alleen met financiering, maar ook door kennis in te brengen en haar (internationale) netwerk open te stellen.