Amsterdam,
08
maart
2024
|
15:48
Europe/Amsterdam

Lexima huurt nieuw hoofdkantoor van 3.116 m² in Amersfoort

Media Contact: Irene Martini

Lexima heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van 3.116 m² en 80 parkeerplaatsen in het gebouw Amsterdamseweg 51 A/B te Amersfoort. Door de strategische ligging ten opzichte van de binnenstad en het station van Amersfoort als ook de uitstekende autobereikbaarheid is voor deze locatie gekozen.

Het kantoorgebouw Amsterdamseweg 51A/B is gelegen op het bedrijventerrein ‘De Isselt’, een locatie met een strategische en aantrekkelijke ligging nabij de Amersfoortse binnenstad, het centraal station en het moderne Eemplein. De locatie is uitstekend bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Ook is het centrum van Amersfoort op loopafstand gelegen en is het centraal station gemakkelijk bereikbaar. Mede hierdoor heeft Lexima deze locatie gekozen voor hun toekomstige kantoor, het bedrijf zal meerdere bedrijfsonderdelen op deze locatie samenvoegen.

Het gebouw grenst aan het gebied de Kop van Isselt, een dynamische omgeving waarin het bedrijventerrein gedeeltelijk wordt getransformeerd naar een nieuwe, duurzame en unieke stadswijk om in te wonen, werken, recreëren en te ontmoeten.

Het totale kantoorgebouw meet 4.701 m², is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en beschikt over grote open vloervelden. Vanwege het vertrek van Ormco kwam een groot gedeelte van de kantoorruimte in het gebouw voor verhuur beschikbaar. De kwaliteit van het gebouw in combinatie met de strategische ligging heeft Lexima doen besluiten vanuit Leusden naar deze locatie in Amersfoort te verhuizen, het stelt de organisatie in staat om de snelle groei verder te faciliteren. Met de verhuur aan Lexima is het gebouw weer volledig langjarig verhuurd.

Lexima is een internationaal opererende education technology provider. Met haar bewezen effectieve programma’s helpen ze leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte op het gebied van lezen, schrijven en rekenen. Hiermee dragen zetten zij zich in voor het bestrijden van laaggeletterdheid en laaggecijferdheid.

CBRE begeleidde de vertrekkend huurder en verhuurder in deze transactie, Lexima werd geadviseerd door Molenbeek Makelaars, partner in Dynamis.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Gerelateerd nieuws

09
februari
2024
| 11:10 Europe/Amsterdam

PingProperties heeft, namens PingProperties Intercity I C.V., onlangs het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort van een Nederlandse institutionele belegger verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het

01
december
2023
| 09:00 Europe/Amsterdam

EuroParcs Group verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in Amersfoort. De internationale ontwikkelaar en beheerder van vakantieparken heeft een overeenkomst getekend voor de huur van het voormalige kantoorgebouw van VolkerWessels aan Podium 9

13
september
2022
| 09:00 Europe/Amsterdam

Maatschappelijke organisatie SAVE Jeugdbescherming heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met Larmag Real Estate 6 voor ca. 660 m² in kantoorgebouw Orion in Amersfoort.

SAVE Jeugdbescherming is onderdeel van

30
maart
2022
| 14:45 Europe/Amsterdam

Het voormalige Hudson’s Bay winkelpand van circa 11.000 m2 in Amersfoort is verkocht aan Reshape Properties voor herontwikkeling naar woon- en winkelruimte. The Sting Companies en Action hebben een langjarige huurovereenkomst getekend voor