Amsterdam,
04
oktober
2022
|
13:11
Europe/Amsterdam

‘Persoonlijke verschillen maken CBRE alleen maar sterker’

CBRE. Where everyone can belong.

Afgelopen week vierden we CBRE´s eigen Inclusion Fest. Een week waarin we op een open en laagdrempelige manier met collega’s in gesprek gingen over gelijke kansen en jezelf zijn op het werk. Uit recent eigen onderzoek blijkt dat medewerkers al heel goed zichzelf kunnen zijn op onze werkvloer. Maar wat mij betreft kan het altijd beter. Daarom hoop ik dat Inclusion Fest de dialoog over diversiteit en inclusie heeft aangewakkerd en meer bewustzijn heeft gecreëerd. Iedereen is anders, dat moeten we koesteren. Want pas als iedereen z’n eigen visie durft te delen, bedenken we samen de beste vastgoedoplossingen.

 

Grote thema’s, laagdrempelige gesprekken

Afgelopen week gingen we openhartig met elkaar in gesprek over diversiteit en inclusiviteit op onze werkvloer, om meer bewustzijn te creëren over deze thema’s. Bijvoorbeeld met onze conversation starters: kaartjes met interessante gesprekstopics die we op de bureaus neerlegden. Anoniem solliciteren, is dat een voorwaarde voor inclusieve werving? Wat versta je onder een inclusieve arbeidsmarkt? Heb je weleens privileges op de werkvloer ervaren? Hoe ga je om met machtsverschillen op de werkvloer? Geen onderwerpen waar we het dagelijks bij de koffieautomaat over hebben. Maar júist daarom erg interessant om eens uitgebreid met elkaar te bespreken.

 

Het kan altijd beter

Ieder jaar doen we onderzoek naar de ervaring van collega’s op de werkvloer. Dit jaar bleek daaruit dat ze het gevoel hebben dat ze zichzelf kunnen zijn op werk, en de sfeer gezellig en informeel vinden. Dat is natuurlijk geweldig! Toch willen we ze bewust maken van blinde vlekken in hun werkleven. We voelen ons nu eenmaal het prettigst bij mensen die op ons lijken, waardoor we vooral hen opzoeken – bewust, maar vaker onbewust. Terwijl het juist zó belangrijk is om toenadering te zoeken tot anderen. Ik ben er heilig van overtuigd dat een smeltkroes van culturen en persoonlijkheden tot het sterkste eindresultaat leidt.

Daarom proberen we een open blik te stimuleren. Voor iedereen is plek bij ons. En alleen als we een sfeer creëren waarin iedereen op een gelijkwaardige manier kan samenwerken, kunnen we telkens weer het beste resultaat voor klanten behalen. Daarom is er áltijd ruimte voor nieuwe ideeën, dat zit echt in ons DNA. Of je nu junior of senior bent: een goed idee kun je altijd uitspreken, en vaak nog uitvoeren ook.

 

Van wrijving tot glans

Als je net samenwerkt met iemand die anders is en denkt, levert dat misschien wat ongemak op. Maar daar moet je doorheen. Omdat het je eigen horizon verbreedt, maar óók omdat de teamresultaten er beter van worden. Dankzij al onze karakters, perspectieven en meningen benaderen we een klantvraag altijd nét anders dan onze concurrenten. En zo komen we tot de mooiste, creatiefste en origineelste oplossingen. Daarom brengen we bewust zoveel mogelijk verschillende mensen bij elkaar in een team – niet qua functieprofiel en takenpakket, maar aanpak en manier van samenwerken. Dat is onze kracht: voor collega’s én klanten. En daar word ik gelukkig van.

 

Veilig en open, nu en morgen

Met Inclusion Fest zijn we het gesprek over diversiteit en inclusie gestart, en gaan we vol nieuwe input verder. We moeten het samen over deze thema’s blijven hebben, want jezelf kunnen zijn op de werkvloer is voor ons een groot goed. We willen onze collega’s dan ook aanmoedigen om altijd te zeggen wat ze denken. Waar naar iedereen wordt geluisterd, voelt iedereen zich vrij om z’n mening te delen. Gaan mensen met plezier naar hun werk en leveren ze samen werk om trots op te zijn. Helemaal in het tijdperk van hybride werken – waarin het kantoor draait om verbinding en samenwerking – is het cruciaal dat iedereen zich thuis voelt op de werkplek.

Daarnaast speelt Inclusion Fest een grote rol voor onze visie en doelstellingen. Afgelopen week hebben we goed geluisterd naar wat er speelt op de werkvloer, om te ontdekken wat er écht toe doet. Zo kunnen we namelijk concrete en gerichte verbeteringen doorvoeren. De perfecte aanpak bestaat volgens mij niet. Sterker nog: diversiteit en inclusie zijn zulke brede onderwerpen waar zoveel onderzoek naar is gedaan, dat streven naar perfectie je organisatie kan verlammen. Wij willen het simpel houden. Laagdrempelig, open en bottom-up. Daarom gaan we elke keer opnieuw met elkaar in gesprek over deze onderwerpen – nu en in de toekomst.

Geschreven door: Irene Flotman