Amsterdam,
18
februari
2019
|
09:55
Europe/Amsterdam

CBRE kiest duurzaam cateringconcept We Canteen voor The Core

In februari 2019 neemt CBRE haar nieuwe kantoor ‘The Core’ in gebruik, waar zij samen met klanten en partners nieuwe, innovatieve werkomgevingen gaat ontwerpen. Voor het gezonde eet- en drinkaanbod kiest CBRE voor We Canteen, dat samenwerkt met lokale food ondernemers.

Om een gezonde werkomgeving in The Core te creëren, past CBRE inzichten toe uit haar Healthy Offices onderzoek, een samenwerking met Universiteit Twente. Zo wordt in het pand de lucht-, licht- en waterkwaliteit geoptimaliseerd. Circadiaanse verlichting ondersteunt het energieniveau van medewerkers. Daarnaast wordt beweging gestimuleerd en is er een gezond eet- en drinkaanbod.

Vers, gezond en duurzaam

Dat gezonde eet- en drinkaanbod gaat We Canteen verzorgen, een snelgroeiend bedrijfshoreca-concept. We Canteen gebruikt lokale producten en streeft naar maximale aandacht voor mens en natuur. Dagelijks bereidt en serveert zij een gevarieerd aanbod van eten en drinken. Ook biedt zij lokale food ondernemers – die in het dagelijks leven een foodtruck, een single dish restaurant of cateringbedrijfje hebben – de mogelijkheid om wekelijks hun specialiteiten of wereldgerechten te serveren tijdens de lunch in The Core, als aanvulling op het dagelijks aanbod.

Keuze past bij WELL-ambitie

Voor The Core streeft CBRE naar het WELL Building Standard®-certificaat. Dit is een internationaal erkend certificaat ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen. ‘Voeding’ is een essentieel onderdeel in de certificering. Deze schrijft voor dat er vers en voedzaam eten beschikbaar dient te zijn op kantoor. Ook wordt het gebruik van nadelige ingrediënten sterk beperkt en stimuleert het certificaat een gezond eetpatroon en een positieve food culture.

We Canteen is een vernieuwend concept in de cateringmarkt, en dat sluit goed aan bij The Core. Bovendien zijn we op zoek naar ondernemerschap, en dat is een eigenschap die bij We Canteen sterk naar voren komt door hun duurzame ambitie en samenwerking met lokale ondernemers. We Canteen kan absoluut een bijdrage leveren aan deze werkomgeving wanneer het aankomt op gezond, lekker en verrassend eten en drinken.
Tim Habraken, Associate Director Sustainability CBRE
Met de ontwikkeling van The Core en de verhuizing naar het Schinkelgebied laat CBRE zien dat de wereld verandert. Dat er nieuwe keuzes gemaakt worden in het vastgoed en de werkomgeving. Het is inspirerend om daar onderdeel van te zijn. We Canteen past goed in een omgeving waar gezocht wordt naar vernieuwing en die zich het maken van nieuwe, duurzame of opwindende keuzes ten doel stelt.
Jan-Willem de Bruijn, CCO bij D&B The Facility Group

Lees hier meer over The Core.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.