Amsterdam,
12
september
2018
|
09:18
Europe/Amsterdam

CBRE slaat nieuwe weg in met opening "The Core"

Nieuw, innovatief kantoor faciliteert het ontwerp van toekomstige werkomgevingen

CBRE, de internationale vastgoedadviseur, opent begin 2019 een nieuw kantoor waar zij de laatste vastgoedtrends en wetenschappelijke inzichten toepast op het gebied van samenwerking, gezondheid, technologie en duurzaamheid. Onder het vijftig jaar oude dak van een voormalige autogarage brengt CBRE innovatie tot leven en gaat het samen met klanten toekomstige werkomgevingen ontwerpen. Voor haar nieuwe kantoor kiest CBRE voor herontwikkeling in het Schinkelgebied in Amsterdam. 

Nieuwe werkwijze                                                                                                                                                     

In The Core gaat CBRE op een nieuwe manier werken met haar klanten en medewerkers. Volgens de vastgoedadviseur is intensieve samenwerking met klanten en relaties één van de belangrijkste trends in de werkomgeving. In The Core ontwikkelt zij onder meer een Client Lab en nieuwe werkwijzen zoals een ‘Creative Camp’, waarmee zij op een innovatieve, snellere manier voor en met klanten antwoord geeft op vastgoedvraagstukken. The Core bestaat daarnaast uit andere zones waaronder de Werkplaats, de Focus zone en het Café. Met deze indeling wordt samenwerking gefaciliteerd en krijgt ondernemerschap van medewerkers alle ruimte.

Innovaties in vastgoed op grote schaal in één gebouw         

CBRE ontwerpt The Core daarnaast volgens de laatste inzichten op het gebied van gezondheid, technologie en duurzaamheid. Hiervoor gebruikt ze de inzichten over de gezonde werkplek uit haar Healthy Offices onderzoek, een samenwerking met de Universiteit Twente. Ook streeft zij naar de hoogst haalbare WELL-certificering*. Op technologisch gebied implementeert CBRE de nieuwste SMART-toepassingen. Qua duurzaamheid wil zij de LEED-certificering* realiseren op het niveau 'Gold'.

 

Rudolf de Boer, Managing Director
De manier van werken en de wensen van kantoorgebruikers veranderen. In The CORE faciliteren we het ontwerp van toekomstige werkomgevingen. Vernieuwing op deze schaal aanbieden is uniek. Door innovaties op deze wijze samen te brengen in één gebouw, willen we mensen inspireren om anders naar vastgoed en kantoorhuisvesting te kijken. The CORE wordt het hart van organisatie dat alle ruimte biedt aan creativiteit en ondernemerschap.
Rudolf de Boer, Managing Director

“Wij vinden het een eer om CBRE te mogen huisvesten op een locatie waar creativiteit hoog in het vaandel staat en zij haar visie op vastgoed verder kan ontwikkelen. The Core is een praktijkvoorbeeld waarin onze kernwaarden ‘kwaliteit en duurzaamheid’ tot uiting komen,” zegt Salo Caransa, Caransa Groep.

Herontwikkeling in De Schinkel

Voor The Core kiest CBRE voor een opkomend gebied in Amsterdam. Met de keuze voor een voormalige autogarage als nieuw kantoor laat zij de potentie van herontwikkeling zien. Tegelijkertijd levert zij met The Core een concrete bijdrage aan de ontwikkeling van het Amsterdamse Schinkelgebied.

De locatie van CBRE aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas blijft bestaan. CBRE heeft daarnaast kantoren in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

CBRE huurt de nieuwe locatie langjarig van Caransa Groep B.V. waarbij de partijen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de herontwikkeling.

Lees hier meer over The Core.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.