Amsterdam,
25
februari
2019
|
11:21
Europe/Amsterdam

CBRE start nieuw hoofdstuk met opening The Core

CBRE heeft haar nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen. The Core, gevestigd onder het dak van een voormalige autogarage in het Schinkelgebied, luidt een nieuw hoofdstuk in voor de Nederlandse tak van het wereldwijde vastgoedadviesbureau.

Marco Hekman, Managing Director Continental Europe en CEO van CBRE Nederland
Werk verandert en er worden meer eisen gesteld aan gebouwen. De complexiteit van huisvestingsvraagstukken en vastgoedoplossingen neemt daardoor toe. In The Core gaan we samen met opdrachtgevers nieuwe werkomgevingen ontwerpen. Hier geven we ondernemerschap de ruimte en brengen we innovatie tot leven.
Marco Hekman, Managing Director Continental Europe en CEO van CBRE Nederland

Expertise bij elkaar brengen

In de afgelopen maanden heeft CBRE het pand aan de Anthony Fokkerweg in Amsterdam grondig verbouwd. Het gebouw is afgesloten van aardgas, voorzien van een nieuwe isolatieschil en de indeling is grondig op de schop gegaan. Vier verschillende zones stellen gebruikers van The Core vanaf vandaag in de gelegenheid om een werkvorm te kiezen die past bij het vraagstuk.

We zien The Core niet zozeer als een kantoor, eerder als een ontmoetingsplaats. We willen expertise bij elkaar brengen en onze medewerkers en opdrachtgevers faciliteren om tot creatieve en passende oplossingen te komen voor vastgoed- en huisvestingsvraagstukken. Innovatie dient daarbij als steun in de rug. Binnen de muren van het gebouw is het aan de mensen.
Marco Hekman

Duurzaam en gezond

Een smart building systeem stelt CBRE in staat om gebouwfuncties af te stemmen op de voorkeuren van gebruikers. Daarnaast is CBRE voor het hoogst haalbare gegaan op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Zo zijn alle recyclebare materialen in The Core in kaart gebracht en heeft CBRE resultaten toegepast uit onderzoek van de Universiteit van Twente naar de invloed van de werkomgeving op gezondheid, welzijn en prestatievermogen van kantoorgebruikers.

The Core is niet alleen het antwoord op ons eigen huisvestingsvraagstuk. We slaan een geheel nieuwe weg in. Omdat het gebouw nauwelijks kaders heeft, passen we ons vanaf nu makkelijk aan aan de snel veranderende wereld om ons heen.
Marco Hekman

De locatie van CBRE aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas blijft bestaan. CBRE heeft daarnaast kantoren in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, en Zwolle.

www.cbre.nl/nl-nl/mensen-en-kantoren/amsterdam-the-core

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.