Amsterdam,
18
december
2019
|
11:43
Europe/Amsterdam

Design genomineerd voor Spatial Awards – Large Office of the Year

Hoofdkantoor CBRE Nederland genomineerd voor internationale Frame Awards

Het hoofdkantoor van CBRE Nederland, The Core in Amsterdam, is genomineerd voor de prestigieuze internationale Frame Awards in de categorie Large Office of the Year. De awards zijn een jaarlijks initiatief van Frame Magazine, een van de meest toonaangevende magazines op het gebied van commercieel interieurdesign. In totaal zijn negen kantoren genomineerd, waaronder ook het hoofdkantoor van ASICS, waar CBRE in samenwerking met Powerhouse Company aan werkte. De jury zal de winnaars voor elke categorie op 19 en 20 februari 2020 bekendmaken. Daarnaast kan het publiek stemmen op favoriete projecten, voor de People’s Choice Award.

Van autogarage naar kantoor

The Core is een voormalige, vijftig jaar oude autogarage in het Amsterdamse Schinkelgebied en werd in een jaar volledig getransformeerd naar een modern en innovatief kantoor. Het gebouw heeft zo een duurzaam tweede leven gekregen, waarbij de authenticiteit van de garage nog altijd zichtbaar is in het interieur. Zo zijn bijvoorbeeld de oude overhead deuren en de sheddaken nog onderdeel van de inrichting. Het kantoor is volledig ontworpen door het eigen designteam van CBRE, dat al jarenlang interieurs ontwerpt voor grote merken. Ook het werkplekconcept, de verduurzaming en de volledige renovatie werden door CBRE zelf gerealiseerd. Eerder dit jaar werd het kantoor al genomineerd voor Interieur van het Jaar, door Architectenweb.

De mens centraal

Ramon Beijen, Creative director bij CBRE: “We zijn ontzettend trots dat wij met dit kantoor, een getransformeerde oude autogarage in Amsterdam, genomineerd zijn voor deze internationale prijs. Tijdens het hele proces om tot The Core te komen is niet alleen dit gebouw getransformeerd, maar ook onze organisatie. Met de indeling van het kantoor in verschillende zones zijn we van een activiteitsgerelateerde werkomgeving naar een werkstijlgerelateerde omgeving gegaan. Hier staat de mens centraal, en focussen we op innovatie, cocreatie, gezondheid en duurzaamheid. Het design draagt hier maximaal aan bij, zonder het unieke karakter van het gebouw uit het oog te verliezen.

Vier zones

The Core heeft vier verschillende zones, passend bij elk type medewerker. Zo is er de Bibliotheek, waar medewerkers in rust gefocust kunnen werken. Het Café staat voor ontmoeting en verbinding. Hier komen collega’s onderling of met klanten bij elkaar voor informeel overleg. De Werkplaats is het bruisende hart van het kantoor waar hard gewerkt wordt, en in het Client Lab komen collega’s en klanten in cocreatie tot creatieve antwoorden op huisvestingsvraagstukken.

Nominatie hoofdkantoor ASICS EMEA

Het nieuwe hoofdkantoor van ASICS in Hoofddorp is eveneens genomineerd voor de Frame Awards. Het interieur hiervan ontwierp CBRE in samenwerking met Powerhouse Company, volledig in lijn met de filosofie van ASICS: ‘A sound mind in a sound body’.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.