Amsterdam,
17
november
2020
|
09:19
Europe/Amsterdam

Highbrook Investors verkoopt De Faun in Groningen

HighBrook Investors heeft De Faun, een iconisch object op de kop van de Herestraat in Groningen, verkocht aan de familie Bulten. Het monumentale object dateert uit 1935 en kent verschillende historische karakteristieken zoals de mythische hoekelementen. In het verleden werd het gebouw gebruikt als kantoor met op de begane grond een restaurant, sinds 1990 heeft het een winkelfunctie gekregen. HighBrook heeft recentelijk het pand intensief gerenoveerd en een langjarige huurovereenkomst gesloten met H&M voor het gehele pand. Zowel het reguliere H&M concept als de H&M Home zijn er gevestigd.

De stad Groningen is de op zes na grootste stad van Nederland en vormt de kern van het Noorden. Het is een fundamenteel sterke stad gedreven door een hoge bevolkingsgroei, toename in het toerisme en het is een populaire studentenstad. De Herestraat heeft vergelijkbare hoge passantenaantallen met de hoofdwinkelstraten van de G4 steden en heeft zich over de afgelopen jaren echt bewezen als een prime retail locatie.

Loes Engwerda, Associate Director Retail Capital Markets bij CBRE:De binnensteden van Nederland worden hard geraakt door Covid-19. Desondanks blijven bepaalde steden bovengemiddeld in trek bij beleggers. Wij zien een trend waarbij voornamelijk particulieren met een langetermijnvisie hun kans grijpen om iconische panden in binnensteden te verwerven. De Faun is hier een goed voorbeeld van.”

De verkoper werd geadviseerd door CBRE en haar asset manager Everglow Real Estate en is juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. Koper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.