Amsterdam,
23
maart
2020
|
12:15
Europe/Amsterdam

OCP verkoopt winkelcentrum in Vlijmen aan Heeneman & Partners

Orange Capital Partners (OCP) verkoopt winkelcentrum Oliemaat in Vlijmen aan Heeneman & Partners, die het als fondsbeheerder aankoopt namens supermarktfonds.nl. Oliemaat ligt in het centrum van Vlijmen (naast Den Bosch) en omvat circa 4.500 m², waarvan 85% convenience retail is. Jumbo en Aldi zijn als grootste huurders verantwoordelijk voor meer dan 70% van de huurinkomsten, aangevuld door een aantal (lokale) ondernemers.

Toewijding

Casper Vernooij, Partner bij Orange Capital Partners: “De twee grootste huurders hebben recent hun huurcontract in het centrum verlengd. In combinatie met een modernisering en verruiming van beide supermarkten straalt dit vertrouwen uit van de retailers in dit gunstig gelegen winkelcentrum.”

Mark Tordoir (Directeur Vastgoed bij Heeneman & Partners): “Door deze aankoop wordt onze portefeuille verder versterkt. Het stabiele marktgebied van Vlijmen, de krachtige combinatie van Aldi en Jumbo en het grote aangrenzende parkeerterrein (165 gratis plaatsen) vormen tezamen zekerheid voor de toekomst en daarmee een goede aanvulling op de portefeuille.” Supermarktfonds.nl blijft op zoek naar nieuwe aankopen.

Sterke interesse voor convenience

Lodewijk Buijs, Director Retail bij CBRE: “Dit winkelcentrum trok de aandacht van verschillende investeerders. Het is gunstig gelegen in het centrum van Vlijmen met een dominante component aan inkomsten afkomstig van convenience gedreven huurders, een belangrijk criteria voor het gros winkelbeleggers tegenwoordig. De langjarige kasstroom maakt dit beleggingsproduct zeer geschikt voor een investeerder als Heeneman & Partners.’’

Verkoop portefeuille

Winkelcentrum Oliemaat is onderdeel van een grotere portefeuille met convenience driven winkelcentra, die Orange Capital Partners samen met CBRE momenteel op de markt brengt. Naar verwachting volgen er op korte termijn meerdere verkopen uit deze portefeuille.

De verkoper werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en op commercieel vlak geadviseerd door CBRE. Koper werd bijgestaan door Lexence en Rechtstaete.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.