Rotterdam,
12
maart
2019
|
09:35
Europe/Amsterdam

Maarsen Groep ontwikkelt The Modernist

Maarsen Groep start met de ontwikkeling van The Modernist in het Central Business District van Rotterdam. The Modernist wordt een mixed-use gebouw naar ontwerp van MVRDV, het Rotterdamse architectenbureau dat onder andere de Markthal ontwierp. In het gebouw komen ruim 300 appartementen verdeeld over twee high-rise torens, ca. 13.500 m² aan kantoorruimte op de lagere verdiepingen en verschillende retailunits op de begane grond.

Centrale locatie

The Modernist komt op een van de meest prominente locaties van Nederland, recht tegenover het Centraal Station van Rotterdam. Een dynamisch middelpunt van het centrum van de stad waar wonen, werken en recreëren naadloos in elkaar overlopen. Toekomstige gebruikers en bewoners van dit gebouw hebben optimale verbindingen met het openbaar vervoer. Schiphol is bereikbaar in 25 minuten en ook Brussel, Parijs en London zijn met de trein direct met Rotterdam verbonden. Deze unieke set aan vestigingsplaatsfactoren maakt dat Rotterdam zich meer en meer ontwikkelt als interessante stad voor bedrijven.

Kantoren van kwaliteit

De kantoorruimtes in The Modernist zijn van hoge kwaliteit en bieden flexibele opties. Ze hebben grote vloervelden van 3.000 m², een hoge algehele technische kwaliteit, een dakterras en eigen entreemogelijkheid aan het Stationsplein/Weena. Daarnaast zal het kantoor voldoen aan de eisen van BREEAM-Excellent. Maarsen Groep heeft CBRE Rotterdam aangesteld als adviseur voor de verhuur van het kantoorgedeelte. Hierbij ligt de focus allereerst op het vastleggen van een anchor tenant voor de 13.500 m² kantoorruimte in het gebouw. Meer informatie is te vinden op www.themodernist.nl.

Nieuwe standaard

Met The Modernist zetten Maarsen Groep en MVRDV een nieuwe standaard. De beoogde kantoren in dit gebouw overtreffen de hoogst mogelijke kwaliteitseisen die bedrijven hanteren. Dit in combinatie met de enorme ruimtelijke kwaliteit, de vrije hoogte van drie meter en de grotendeels glazen gevels, maakt The Modernist een van de meest interessante gebouwen van deze tijd.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.