Rotterdam,
02
september
2019
|
14:36
Europe/Amsterdam

Mendix breidt kantoorruimte in De Rotterdam uit naar ruim 7.000 m²

Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, heeft haar huurovereenkomst voor kantoorruimte in het gebouw “De Rotterdam” op de Kop van Zuid in Rotterdam uitgebreid en verlengd. Sinds 2018 huurde Mendix hier ruim 4.500 m². Dit wordt nu uitgebreid naar circa 7.000m² kantoorruimte.

“De uitbreiding van het kantoor sluit aan bij de sterke groei van onze organisatie en onze ambities. Een dynamische omgeving waarin innovatie en samenkomst van werknemers, klanten en partners centraal staat”, zegt Derek Roos, CEO bij Mendix. “Door een tweede verdieping toe te voegen aan ons kantoor kunnen we de ruim 450 medewerkers bovendien beter faciliteren. Ook is het een plek waar we makkelijk events kunnen organiseren. Verder is de locatie van het kantoor op de Kop van Zuid een zeer dynamische plek waar onze medewerkers en klanten graag naartoe komen.”

De Kop van Zuid geldt steeds meer als een van de meest interessante vestigingsplaatsen in Rotterdam. Met Deloitte, KPN, MediaMarkt Saturn, het Havenbedrijf Rotterdam en de VRR zijn er al langer bedrijven en instellingen uit verschillende sectoren vertegenwoordigd. De uitbreiding van Mendix op deze locatie bevestigt dat het gebied ook steeds vaker de groeiende tech-sector in Rotterdam aanspreekt. De internationale allure van het gebied, de bereikbaarheid per openbaar vervoer en de aanwezigheid van tal van aantrekkelijke horeca met de opkomst van het nabij gelegen Katendrecht zijn de belangrijkste vestigingsplaatsfactoren.

Het gebouw De Rotterdam, naar ontwerp van Rem Koolhaas van OMA, profiteert momenteel van de toegenomen aantrekkingskracht van de Kop van Zuid. Het mixed use gebouw met retail, een hotel, appartementen en kantoren heeft nog slechts enkele kantoorverdiepingen beschikbaar voor verhuur. Fleur Wepster van L’Etoile bevestigt de toegenomen aantrekkingskracht. “Alle positieve ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de Kop van Zuid een aantrekkelijk deel van Rotterdam is geworden, zowel zakelijk als prive, wat ook een zeer positief effect heeft op ons gebouw. Wij zijn erg trots dat wij de overeenkomst met een dynamisch bedrijf als Mendix hebben kunnen uitbreiden en verlengen.”

CBRE Rotterdam begeleidde de huurder, Mendix, bij de totstandkoming van de nieuwe huurovereenkomst en bij de realisatie en het ontwerp van het kantoor. L’Etoile Properties trad op als adviseur van de verhuurder, Amundi Real Estate.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.