Rotterdam,
06
maart
2020
|
12:06
Europe/Amsterdam

SODEXO sluit een langjarige huurovereenkomst in gebouw Eurogate III in Rotterdam Alexander

Rubens Capital Partners heeft een langjarige huurovereenkomst voor 2.230 m² getekend met SODEXO Nederland in EUROGATE III in Rotterdam Alexander. Voorafgaand aan de verhuur wordt het gebouw gerenoveerd en verder verduurzaamd.

Na het vertrek van de laatste huurder ontstond de noodzaak voor een renovatie en het toevoegen van faciliteiten en voorzieningen in het kantoorgebouw van ruim 8.500 m². Sodexo gaat hierin een belangrijke rol spelen met circulaire en innovatieve concepten op het gebied van Food & Facility Management. Op de begane grond wordt een Quality of Life Plaza ingericht met een volledig zelfvoorzienend restaurant, een luxe koffie corner met Grab & Go en een nieuw ontvangstconcept. Deze voorzieningen zullen naar verwachting komende zomer gereed zijn. Op de verdiepingen gaat Sodexo per 1 april 2020 haar hoofdkantoor vestigen.

Het gebouw gelegen aan de Watermanweg 30-42 beschikt reeds over een energielabel A en zal na de renovatie verder voldoen aan de duurzaamheidseisen voor de komende 10 jaar. Na deze transactie is er voor de verhuur nog 6.300 m² beschikbaar met ruim parkeren. Een gemiddelde verdieping is ca. 1.100 m² groot.

Rotterdam Alexandrium is volop in ontwikkeling. Zo wordt het OV knooppunt Rotterdam Alexandrium grootschalig gerenoveerd en voorzien van nieuw stationsgebouw. Ook wordt er geïnvesteerd in het openbaar gebied en zullen er door enkele transformaties meer functies aan het gebied worden toegevoegd.

Colliers trad op als adviseur voor de huurder. CBRE trad op als adviseur voor de verhuurder bij deze transactie in collegiale samenwerking met de Mik bedrijfshuisvesting.