Amsterdam,
19
november
2019
|
10:49
Europe/Amsterdam

Aviva Investors koopt twee logistieke objecten in Nederland

Aviva Investors, de wereldwijde vermogensbeheerder van Aviva B.V. ('Aviva') heeft twee logistieke objecten van institutioneel niveau in Nederland aangekocht van Delin Property, de Europese vastgoedontwikkelaar en belegger in logistiek vastgoed.

De objecten van in totaal 61.453 m² liggen in Tilburg-Waalwijk en Waddinxveen, twee belangrijke logistieke knooppunten voor zowel Nederland als Europa.

Het object in Waddinxveen biedt 44.153 m² aan logistieke ruimte en ligt nabij afritten naar de A12 en A20, waardoor de Rotterdamse haven, het Duitse achterland en de steden Amsterdam, Utrecht en Den Haag makkelijk te bereiken zijn. Het object is gebouwd in 2011 en is eerder verhuurd aan een logistieke dienstverlener voor voedingsmiddelen, dranken en winkels.

Het tweede object staat in Tilburg-Waalwijk, een toplocatie voor logistiek in Nederland vanwege de strategische ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Dit logistieke pand is gebouwd in 2014 en heeft een oppervlakte van 17.320 vierkante meter en wordt momenteel verhuurd aan een vooraanstaande ontwikkelaar en leverancier van technologieën en systemen voor machineverpakkingen voor producenten en leveranciers.

Daniel McHugh, Managing Director, Vastgoed, Aviva Investors: “Nederland is een van de meest vooraanstaande logistieke locaties in Europa en we kijken er bijzonder naar uit om ons bedrijf in deze belangrijke markt uit te bouwen. Beide faciliteiten passen goed binnen onze pan-Europese vastgoedbeleggingsstrategie gezien hun toplocaties voor distributie op landelijk en internationaal niveau.

Tijs Derison, MD Benelux van Delin Property: “Delin is van plan de opbrengsten van deze transactie te recyclen om zo ons portfolio in Nederland overeenkomstig onze strategie verder te vergroten. We feliciteren Aviva Investors van harte met de aankoop van deze twee hoogwaardige gebouwen op twee zeer gevestigde logistieke hotspots in Nederland.”

Aviva Investors Real Assets werd geadviseerd door Savills en DLA Piper. Delin Property werd geadviseerd door CBRE, CVO en CMS.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.