Amsterdam,
07
augustus
2019
|
17:24
Europe/Amsterdam

Care Property Invest koopt Landgoed Wulperhorst te Zeist

Transformatie villa voorbeeld voor toekomstige zorglocaties

Care Property Invest is eigenaar geworden van Landgoed Wulperhorst aan de Tiendweg 6 te Zeist. Het rijksmonumentale landgoed is onderdeel van de Stichtse Lustwarande en kent een rijke historie. De villa dateert uit 1858, en wordt de komende maanden door ontwikkelaar Panta Rhei Healthcare volledig gerenoveerd en getransformeerd tot woonzorglocatie voor ouderen met een (eventuele) zorgbehoefte.

Aansluitend op de transformatie wordt het object verhuurd aan de Valuas Zorggroep. Deze gaat er hoogwaardige woon- en zorgservices leveren aan ouderen. Naast woningen zal Valuas op de Wulperhorst ook tijdelijk verblijf gaan bieden voor ouderen die willen herstellen in een huiselijke woonomgeving. Aan hen kan dan ook hoogwaardige (specialistische) zorg en begeleiding worden geboden.

In de villa zelf worden 25 luxe studio’s gerealiseerd. Het bestaande koetshuis wordt vervangen door nieuwbouw waar 13 woonstudio’s in komen, waarvan er meerdere geschikt zijn voor echtparen. Dit nieuwe gebouw wordt in traditionele stijl opgebouwd, waardoor het straks opgaat in het landgoed. Daarnaast wordt de tuin gedeeltelijk opnieuw ingericht.

Jeroen Hermus, Director Healthcare bij CBRE: “We zien steeds vaker dat verouderd vastgoed wordt getransformeerd en een zorgfunctie krijgt. Er zijn nog veel nieuwe locaties nodig om huisvesting te kunnen bieden aan de snel groeiende doelgroep ouderen. Door dit soort transformaties wordt de doorstroming in de woningmarkt gestimuleerd omdat één woning nu wordt getransformeerd naar een locatie waar straks circa 40 senioren kunnen wonen.”

Idsard van den Berg van Panta Rhei HealthCare: “Door onze ervaring in het transformeren van gedateerd en vaak monumentaal vastgoed naar zorgvastgoed, zijn wij in staat dergelijke locaties succesvol te herontwikkelen. Ouderen willen, ondanks de toenemende behoefte aan zorg, zoveel mogelijk van het leven blijven genieten. We geloven dat de Wulperhorst op unieke wijze in die behoefte kan voorzien. Door de prettige samenwerking met Valuas Zorggroep, Care Property Invest en stichting het Utrechts Landschap kunnen we op deze plek een fantastische en onderscheidende zorglocatie realiseren waarbij we de kwaliteit van het landschap bewaken, het cultureel erfgoed respecteren én een mooie leefomgeving voor ouderen creëren.”

Valuas Zorggroep is reeds langere tijd actief in Zeist. Zij exploiteert sinds 2015 Villa Pavia aan de Laan van Beek en Royen. Erik van den Boom, Algemeen Directeur: “Door op deze unieke locatie ons woon-zorgconcept te mogen toepassen, spelen wij in op de enorme behoefte die bestaat om ouderen (tijdelijk) te huisvesten in deze regio, met appartementen waarbij de focus ligt op een huiselijke woonsfeer, gebruiksefficiëntie en duurzaamheid.”

CBRE en Dudok Legal adviseerden ontwikkelaar Panta Rhei in deze transactie. De koper, Care Property Invest, werd juridisch ondersteund door Van Doorne. Valuas Zorggroep werd bijgestaan door De Vos en Partners Advocaten.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.