Amsterdam,
21
juli
2020
|
15:35
Europe/Amsterdam

Being en COD verkopen duurzaam kantoorcomplex in Amsterdam aan Amundi

Ontwikkelaars Being en COD hebben kantoorcomplex Max & Moore aan de Asterweg in de wijk Buiksloterham te Amsterdam Noord verkocht. Amundi Real Estate wordt eigenaar van het duurzame kantoorcomplex van 9.800 m², waarvan de bouw onlangs is gestart. Naar verwachting wordt Max & Moore in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Max & Moore bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met een oppervlakte van 7.000 m² en 2.800 m². Ook het openbaar toegankelijk restaurant (500 m²) wordt een ontmoetingsplek voor gebruikers, omwonenden, en bezoekers. Daarnaast is sterk ingezet op duurzaamheid, natuurinclusiviteit en gezondheid.

Het nieuwe kantoorcomplex is voorzien van een hoogwaardig ventilatie- en luchtbehandelingssysteem ter bevordering van het welzijn van gebruikers. Groene buitenruimtes, dakterrassen en dubbelhoge patio’s zorgen mede voor een gezond werkklimaat, stimuleren de biodiversiteit van de stad, en verbinden het complex en gebruikers met de omgeving. De bijzondere ligging aan het water van het Tolhuiskanaal draagt verder bij aan de natuurervaring.

“Wij zijn enorm trots om wederom een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Buiksloterham: één van de meest veelbelovende en opkomende wijken van Amsterdam. Max & Moore draagt in onze optiek bij aan een duurzame en positieve vernieuwing van dit bijzondere stuk stad.” Bas van Dam, Director Being

Max & Moore luidt de eerste fase in van een grotere herontwikkeling van een verouderd bedrijventerrein aan de Asterweg in Buiksloterham. In de tweede fase wordt een diverse mix van functies, met voornamelijk woningen, toegevoegd. Begin 2020 is de demontage van de oude bebouwing begonnen, waarbij materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt.

“Max & Moore speelt in op de groeiende behoefte aan kwalitatieve hoogstaande en duurzame nieuwe kantoorgebouwen in Amsterdam. Het levert passende en flexibele huisvesting voor zowel de creatieve sector als de zakelijke dienstverlening.” Gert Wim Bos, Director COD

Komende jaren ontwikkelt het gebied waarin Max & Moore wordt gerealiseerd, tussen Overhoeks en de NDSM-werf, zich tot een circulaire stadswijk, gericht op wonen en werken. Being en COD zullen woensdag 22 juli het symbolische startsein voor de bouw van Max & Moore geven. De bouw wordt uitgevoerd door Pleijsier Bouw. Namens Being en COD hebben CBRE en NL Real Estate de transactie commercieel begeleid. Koper Amundi Real Estate werd geadviseerd door L’Etoile Properties (commercieel), Rutgers & Posch (juridisch) en Drees & Sommer (technisch). CMS trad op als juridisch adviseurvan de verkoper.