Amsterdam,
28
mei
2019
|
10:55
Europe/Amsterdam

EDGE Amsterdam West verkocht aan Koreaanse HAAM

EDGE Technologies, specialist in technologisch innovatieve en duurzame kantoorgebouwen, heeft het EDGE Amsterdam West-gebouw verkocht aan de Koreaanse investeringsmaatschappij Hana Alternative Asset Management (HAAM).

Het gebouw beschikt over 52.500 m² huuroppervlakte en is langjarig verhuurd aan Alliander, APG en Intertrust. Op dit moment is er nog zo’n 9.500 m² vrij voor verhuur. Het iconische gebouw dateert uit de jaren zeventig en wordt momenteel omgevormd tot een gebouw dat moet dienen als wereldvoorbeeld voor slimme en gezonde kantoren. Zo krijgt het een overkoepeling waarmee een groot atrium wordt gecreëerd, wat zorgt voor een natuurlijke ruimte in het hart van het gebouw. Net als andere EDGE-gebouwen wordt intelligente technologie toegepast om de werkomgeving optimaal af te stellen op de gebruikers. Naar verwachting zal het gebouw in 2021 opgeleverd worden.

Energiepositief

EDGE Amsterdam West wordt ontworpen door De Architecten Cie, het architectenbureau dat ook het oorspronkelijke gebouw ontwierp. Door te verduurzamen zal het gebouw een BREEAM-NL Excellent certificaat krijgen en wordt het volledig energiepositief.

Schaarste aan core producten

Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets, CBRE
Dit is de eerste forward funding aankoop door een Koreaanse partij in Europa. De Koreaanse investeerder is met name op zoek naar langjarig verhuurde core producten, die op dit moment schaars zijn in de regio Amsterdam. Er was dan ook direct commitment voor deze transactie vanuit Korea, ondanks dat het gebouw pas over twee jaar wordt opgeleverd.
Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets, CBRE

Advisering

De koper, Warburg HIH namens Hana Alternative Asset Management, werd geadviseerd door CMS (juridisch) en CVO (technisch). Verkoper EDGE Technologies werd bijgestaan door Loyens & Loeff (juridisch) PWC (fiscaal) en CBRE (commercieel, technisch, due diligence).

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.