Amsterdam,
19
december
2016
|
16:16
Europe/Amsterdam

Havas vestigt zich aan Stadhouderskade 1 in Amsterdam

Reclamebureau Havas Lemz en mediabureau Havas Media nemen de huurovereenkomst aan de Stadhouderskade 1 over. Het gaat om het bijzondere kantoorgebouw op de kop van de Overtoom in Amsterdam. De nieuwe huurders zullen hier samen een Havas Village vormen en met meer dan 160 medewerkers hun geïntegreerde communicatiediensten gaan ontwikkelen en uitvoeren.

De reclame- en mediagigant heeft met verhuurder Breevast een langjarig huurcontract afgesloten voor circa 3.070 m² kantoorruimte en 67 parkeerplaatsen op het naastgelegen parkeerterrein. Naar verwachting zal Havas per februari 2017 operationeel zijn op deze locatie. De inrichting zal volledig in dienst staan van de mogelijkheid om permanent en/of op projectbasis samen te werken in grotere en kleinere groepen. De nieuwe huurders hebben voor dit gebouw gekozen vanwege de zichtbare locatie, de karakteristieke uitstraling en de goede bereikbaarheid.

Het gebouw aan de Stadhouderskade 1 is een van de meest unieke kantoorgebouwen in de Amsterdamse binnenstad. Het is gebouwd in de karakteristieke Amsterdamse Schoolstijl en ligt ingeklemd tussen de Stadhouderskade en de Singelgracht. Het is het enige gebouw dat met de ingang naar het zuidwesten gericht is (‘naar buiten toe kijkt”) en werd oorspronkelijk gebouwd als hoofdkantoor van de huidige GVB. In 1983 werd de kantoorruimte in gebruik genomen door de Stadsreiniging. Daarna volgden diverse organisaties, waaronder CBRE - die de locatie tot en met 2011 in gebruik had als hoofdkantoor - en huidige huurder PVH Europe (Tommy Hilfiger, Calvin Klein). PVH zal uiteindelijk alle onderdelen vanuit het centrum samenvoegen in een campus bestaande uit drie gebouwen in de Amsterdamse Houthavens.

Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseerde vertrekkend huurder PVH Europe. CBRE trad op als adviseur van de huurder.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.