Parijs,
10
juni
2020
|
11:14
Europe/Amsterdam

Mirabaud Asset Management en CBRE Capital Advisors werken samen aan transacties voor toonaangevend Frans ontwikkelingsfonds

Een investeringsstrategie gericht op vastgoed in de regio Grand Paris, het grootste stedelijke infrastructuurproject van Europa

Met de in 2019 gelanceerde strategie voor de regio Grand Paris is in totaal al 60 miljoen euro aan toezeggingen van institutionele beleggers zeker gesteld. Ook in 2020 is het de bedoeling dat het project aanzienlijke kapitaaltoezeggingen aantrekt, zodat de strategie gericht op co-investeren met gevestigde Franse vastgoedontwikkelaars sneller uitgevoerd kan worden.

Het doel van het Grand Paris-project – het grootste stedelijke infrastructuurproject van Europa – is om de regio Parijs om te vormen tot een grote wereldmetropool. Daarbij profiteert het gebied van een sterke uitgangspositie en gunstige regelgeving, die de vraag naar woningen en kantoorruimte aanzienlijk vergroten.

Tijdens de lockdown heeft het investeringsteam al de eerste transactie in de residentiële sector afgerond. Het gaat om een project in Hauts-de-Seine, dicht bij de paardenrenbaan van Saint-Cloud, waarbij enkele tientallen nieuwe appartementen zullen worden gerealiseerd die passen binnen de kwaliteitsgedreven strategie van dit project. Het appartementencomplex zal een klassiek uiterlijk krijgen. Ook zal worden voldaan aan de hoogste normen wat betreft sociale verdeling en energiezuinigheid.

CBRE Capital Advisors is de vastgoedinvesteringsdivisie van CBRE en verzorgt M&A- en adviesdiensten voor het aantrekken van zowel vreemd als eigen vermogen. Deze divisie zal optreden als adviseur voor Mirabaud Asset Management (Europe) SA en helpen bij het aantrekken van eigen vermogen van Europese en internationale investeerders.

Renaud Dutreil, hoofd Private Equity bij Mirabaud Asset Management: “Het feit dat CBRE, een van de grootste spelers op de wereldwijde vastgoedmarkt, als adviseur optreedt bij de ontwikkeling van onze Grand Paris-strategie, laat duidelijk zien dat dit project de kwaliteit in huis heeft om relevant te zijn voor investeerders. Door de coronacrisis is een nog grotere vraag naar kapitaal ontstaan dan voorheen. Er is eigen vermogen nodig om de versnelling van de woningproductie en de ontwikkeling van de kantoorruimte van morgen in de regio Parijs te financieren – waarbij natuurlijk ook rekening moet worden gehouden met de huidige klimaatregelgeving en alle andere moderne vereisten.”

Olivier Seux, hoofd Real Estate bij Mirabaud Asset Management: “Onze beleggingsstrategie is gebaseerd op partnerschappen met de beste Franse vastgoedontwikkelaars, en gericht op projecten in de regio Grand Paris. De regio is ideaal gelegen in het midden van West-Europa en heeft te maken met een toenemende vraag naar nieuwe woningen en efficiënte kantoorruimte. Een uitgelezen kans voor Franse ontwikkelaars. Middels de samenwerking van Private Equity en Real Estate hebben we een unieke value-added benadering ontwikkeld, in combinatie met top of the class toegang tot transacties. Door drie strategieën – met verschillende marktposities en beleggingshorizons – te combineren met meer dan twintig deals, biedt Mirabaud beleggers een uitstekende risicospreiding en transparante rendementsvooruitzichten. Er wordt samengewerkt met gevestigde vastgoedontwikkelaars, en Mirabaud kiest elk project zorgvuldig uit op basis van een kritisch evaluatieproces. Elke project zal profiteren van de bestaande en geplande ov-infrastructuur die wordt beschreven in het Grand Paris-masterplan, en er zal veel aandacht worden besteed aan klimaatoverwegingen.”

Benjamin Rouah, hoofd REIB Continental Europe en Casper van Grieken, hoofd REIB Nederland bij CBRE Capital Advisors, voegen samen daaraan toe: “Het Mirabaud Grand Paris-fonds biedt institutionele beleggers een ongekende kans om een sterke positie te verwerven op de Parijse vastgoedmarkt. De eerste transactie is al afgerond, dankzij de ervaren vastgoedexperts die Mirabaud Asset Management in huis heeft gehaald voor dit project. We hebben er alle vertrouwen in dat Mirabaud de strategie succesvol zal implementeren, wat een aantrekkelijk langetermijnrendement op zal leveren voor beleggers. De projectpijplijn ziet er veelbelovend uit en er zijn al talrijke samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met grote ontwikkelaars in de regio Parijs.”

Mirabaud Group

Mirabaud werd in 1819 in Genève opgericht, waarna het bedrijf zich in de loop van de tijd ontwikkelde tot een internationale groep. Mirabaud biedt haar klanten financiële dienstverlening en advies op maat op drie kerngebieden: Wealth Management (portefeuillebeheer, beleggingsadviesdiensten en diensten voor onafhankelijke financiële adviseurs), Asset Management (institutioneel beheer, fondsbeheer en distributie) en Securities (traditionele aandelenhandel, onderzoek en kapitaalmarkten).

De groep heeft kantoren in Zwitserland (Genève, Bazel en Zürich), maar ook in de rest van Europa (Londen, Luxemburg, Parijs, Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla en Milaan) en daarbuiten (Montreal, Dubai, Abu Dhabi, Montevideo en São Paulo). Er werken in totaal ongeveer 700 mensen bij Mirabaud.

Mirabaud Asset Management

De Asset Management-tak van Mirabaud Group richt zich op belegginsbeheer en adviesdiensten, en heeft kantoren in Genève, Zürich, Parijs, Londen, Madrid en Milaan.

Het aanbod omvat:

  • regionale, nationale en internationale aandelen;
  • flexibele, converteerbare en hoogrenderende obligaties;
  • alternatieve investeringen;
  • multi-assets;
  • private equity.

 

De belegginsfilosofie van Mirabaud Asset Management richt zich op waardecreatie en is gebaseerd op een langetermijnvisie, sterke overtuigingen en risicogecorrigeerde prestaties.

Kijk voor meer informatie op de website: www.mirabaud-am.com

About CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), a Fortune 500 and S&P 500 company headquartered in Los Angeles, is the world’s largest commercial real estate services and investment firm (based on 2019 revenue). The company has more than 100,000 employees (excluding affiliates) and serves real estate investors and occupiers through more than 530 offices (excluding affiliates) worldwide. CBRE offers a broad range of integrated services, including facilities, transaction and project management; property management; investment management; appraisal and valuation; property leasing; strategic consulting; property sales; mortgage services and development services. Please visit our website at www.cbre.com.