Utrecht,
11
december
2018
|
11:12
Europe/Amsterdam

Reshape Properties verkoopt 31 Utrechtse woningen aan CBRE Global Investors

ReShape Properties verkoopt het woningproject ‘Schönberglaan’ aan CBRE Global Investors. Het nieuwbouwproject bestaat uit 31 appartementen en 31 parkeerplaatsen in een half verdiepte stallingsgarage. De vrijesectorhuurwoningen zullen opgenomen worden in het CBRE Dutch Residential Fund. Naar verwachting start de bouw in januari 2019.

Sven Mathijssen, partner bij ReShape Properties: "We denken met dit architectonisch goed ingepaste ontwerp een mooie bijdrage te leveren aan de transformatie en kwalitatieve upgrading van park Welgelegen."

De hoogwaardige nieuwbouwappartementen zijn gelegen in de groene buurt Welgelegen. Deze buurt is in transitie van een gedeeltelijk kantorengebied naar een kleinschalige woonwijk die aansluit op de zeer gewilde wijk Oog in Al. De groene omgeving is kenmerkend voor de wijk, en ligt op korte afstand van het centrum van Utrecht. Op 5 minuten afstand bevindt zich het Centraal Station van Utrecht.

Het appartementencomplex heeft 6 verdiepingen met driekamerappartementen van gemiddeld 73 m² GO. Ieder appartement beschikt over een privé buitenruimte en een externe berging. OPL Architecten uit Utrecht tekende voor het ontwerp. De turn-key realisatie is overeengekomen met woningbouwer Frank van Woerden Bouw B.V. uit het Utrechtse Veenendaal. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van duurzame woningen en appartementen. Oplevering wordt verwacht in het eerste half jaar van 2020.

Het Residential Capital Markets team van CBRE trad bij deze transactie op als adviseur namens Reshape Properties.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.