Amsterdam,
05
juni
2019
|
10:58
Europe/Amsterdam

MWPO verkoopt 159 appartementen in Groningen

Curlew Netherlands heeft namens een institutionele belegger het woningproject ‘Pleione’ van initiatiefnemer MWPO gekocht. Het nieuwbouwproject bestaat uit 159 appartementen en 56 parkeerplaatsen in een parkeergarage.

De nieuwbouwappartementen zijn centraal gelegen nabij het winkelcentrum in de wijk Paddepoel-Zuid. De ligging tussen de Zernike campus en het centrum maakt dat de wijk is in trek is bij de jongere doelgroepen. De woontoren van 22 verdiepingen beschikt over 131 tweekamerappartementen van 50 m² GO en 28 driekamerappartementen van 75 m² GO. De tweekamerappartementen zullen worden verhuurd onder de liberalisatiegrens. Het gebouw is voorzien van een interne fietsenstalling. Op de parkeerplaatsen wordt autodelen gefaciliteerd. Op verzoek van Curlew zijn gezamenlijke faciliteiten zoals een lobby en een wasruimte opgenomen in het ontwerp.

AAS Architecten uit Groningen tekende voor het ontwerp. De turn-key realisatie komt in handen van Plegt-Vos Noord B.V. Oplevering wordt verwacht in het eerste half jaar van 2021.

Joep Visschedijk, Director bij Curlew Alternative Asset Management: 

“Pleione biedt hoogwaardige en betaalbare woonruimte voor onze doelgroep op een uitstekende locatie. De samenwerking met MWPO, Plegt Vos en CBRE was plezierig en professioneel. Het verkoopproces verliep bijzonder voortvarend. Binnen enkele maanden was de transactie gesloten en kon de levering van de grond plaatsvinden. We zijn zeer verheugd met Pleione, het eerste project in de pijplijn van Curlew Netherlands dat in aanbouw is genomen”.

Kees Rijs Ontwikkelingsmanager / Kristiaan Capelle Directeur bij MWPO:

“MWPO is er trots op dat het is gelukt om op deze mooie locatie, tussen het centrum en Zernike campus, kwalitatief hoogwaardige woningen voor young professionals te realiseren. Door de centrale ligging en het aansprekende ontwerp is Pleione de perfecte uitvalsbasis voor starters op de woningmarkt. Om eind mei te kunnen starten met bouwen was het contact met Curlew, Plegt-Vos en CBRE – zeker de laatste weken – zeer intensief. Wij hebben de professionaliteit, snelheid en daadkracht van alle partijen als zeer prettig ervaren. En wij hebben er alle vertrouwen in dat Plegt-Vos, nu het ontwerp en de verkoop gereed zijn, de bouw van deze spannende toren met succes tot een goed einde gaat brengen.”

Theo Opdam, algemeen directeur / Jordan Lingsma, Adjunct Directeur bij Plegt-Vos:

“Toen de gesprekken startten met MWPO en Aas, zag Plegt-Vos het als kans om samen met hen een nieuw hoofdstuk te schrijven in hun al jarenlange plezierige samenwerking. De Pleione voegt fraaie appartementen toe aan de wijk Paddepoel en helpt de gemeente Groningen daarmee in haar roep om meer woningen in dit segment. Het is fijn om daaraan bij te kunnen dragen! Wij feliciteren Curlew en haar klant met deze aanwinst voor haar portefeuille. We zijn inmiddels begonnen met de bouw en realiseren eveneens de naastgelegen Atlastoren voor Nijestee.”

Het Residential Capital Markets team van CBRE trad bij deze transactie op als adviseur namens MWPO.

Loyens & Loeff acteerde als juridisch adviseur namens de Koper.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.